Rond­leidin­gen

De realiteit van het boerenleven

Wil je net iets meer zien dan bij Boer zoekt Vrouw? Ben je benieuwd hoe het er echt aan toegaat op een moderne boerderij? Tijdens de rond­leiding maak je kennis met het boeren­leven op de Elshof. Of het nu gaat om school­klassen, volwassenen, familie-uitjes of ouderen­organisaties, voor elke doel­groep maken we een programma op maat.

In de media wordt veelal een eenzijdig beeld gegeven van het leven op de boerderij. Voor veel mensen is een agrarisch bedrijf onbekend terrein. Op boerderij ‘de Elshof’ kun je met eigen ogen zien en ervaren hoe het eraan toegaat op de boerderij en waar de melk vandaan komt. Tijdens een rondleiding laten we alle aspecten van een modern melkveebedrijf zien.

Kinderen helpen een handje

Zijn er kinderen, dan mogen ze helpen. Bijvoorbeeld bij het voeren van de kalfjes. Er is op het erf genoeg ruimte voor de kinderen om in de zandbak te spelen of te crossen met de skelters. En uiteraard mogen de kinderen even in een shovel of trekker zitten. Dit mag alleen onder toezicht van een volwassen begeleider.

Wat ga je tijdens een rondleiding doen?

Veelal begint een boerderijbezoek in de stal. Zittend op de strobalen, onder het genot van een kop koffie, thee of ranja met wat lekkers, vertelt boerin Christel kort over het bedrijf en het gezin. Dan lopen we langs de verschillende bedrijfsonderdelen. Er is volop tijd voor uitleg en alle vragen die er zijn. Iedereen kan gekookte, verse melk proeven.

Praktische informatie:

  • Een rondleiding duurt 2 uur
  • In overleg kan er voor elke groep een passend programma worden aangeboden
  • De kosten zijn € 7,50 per volwassene en € 5,- voor kinderen t/m 12 jaar
  • Dit is inclusief koffie, thee of ranja met wat lekkers
  • Groepsgrootte: minimaal 8 personen
  • Optioneel: Rondleiding is uit te breiden met pannenkoeken van eigen melk à € 1,50 per stuk

Wij doen er alles aan om ons bedrijf en ons erf een veilige plek te laten zijn. Achter de rode linten mag je bijvoorbeeld niet komen. U betreedt ons erf op eigen risico. Begeleiders van schoolklassen en BSO's blijven op ons erf verantwoordelijk voor de kinderen.

Wil je langs­komen met een groep?
Bel voor meer informatie of maak een afspraak met de boerin 06 – 4586 3575