Over ons

Wij zijn Johan en Christel van de Kamp en wonen met onze vier kinderen op boerderij ‘de Elshof’. Geen dag is hier hetzelfde, er gebeurt altijd wel wat; is het niet op het bedrijf, dan wel in ons gezin.  Wij vinden het een fijn leven, al is het werk nooit af.

De dagelijkse werkzaamheden voeren we samen uit met hulp van onze zoon en een zzp-er. Regelmatig hebben we stagiaires van MBO Melkveehouderij op de boerderij.

Johan is geboren en getogen op ‘de Elshof’. Hij kreeg het boerenleven met de paplepel ingegoten, en wist al vroeg dat hij boer wilde worden. Na de MBO Melkveehouderij ging hij in 1990 met zijn ouders in maatschap. In 2001 nam Johan het gemengde bedrijf, met melkkoeien en mestvarkens, van zijn ouders over.

Johan zijn hart lag bij de melkkoeien en daarom werd de vleesvarkenstak in 2011 beëindigd. Inmiddels was er een nieuwe ligboxenstal gerealiseerd. Op dit moment houden we 170 Holstein koeien en 80 stuks jongvee. Johan geniet volop van de vrijheid van het eigen ondernemerschap, en het bezig zijn met de koeien.

Christel is opgegroeid op een boerderij in Beemte-Broekland. Ze werkte als verpleegkundige in het Deventer Ziekenhuis en bij Stichting Adhesie. In 2006 stopte ze met werken buitenshuis. Niet lang daarna kwam Christel bij Johan in het bedrijf. Naarmate de kinderen opgroeiden, kon ze steeds meer op het bedrijf betekenen.  Ze helpt mee waar nodig en doet de boekhouding. 

Christel geniet ervan om schoolklassen, BSO’s en andere belang­stellen­den te ontvangen op ‘de Elshof’ en ze de boerderij te laten zien en ervaren. We vinden het belangrijk om te laten zien hoe het eraan toegaat op een boerderij en waar de melk vandaan komt. Er zijn immers steeds meer mensen waarvoor het agrarisch bedrijf onbekend terrein is.

Met de opening van Melktap Wilp, begin 2019, maken Johan en Christel de keuze om de melkveehouderij nog meer zichtbaar te maken. De klanten komen door de melktap bij de boerderij en zien wat er in de stal gebeurt. Daarnaast heeft Christel zich aangesloten bij Boerderij Educatie Nederland en het aanbod van rondleidingen uitgebreid.